Navigácia
Yu-gi-oh! Anime a Manga
· Yu-gi-oh!
· Yu-gi-oh! GX
· Yu-gi-oh! 5D's
· Yu-gi-oh! ZEXAL
· Yu-gi-oh! ARC V
· Yu-Gi-Oh! VRAINS
· Yu-gi-oh! Filmy
Yu-gi-oh! kartová hra
· Úvod a Pravidlá
· Produkty
· Varianty a Formáty hry
· Obchody
Pravidlá
· I. Priprava na Duel
· II. Pomôcky v hre
· III. Hracie karty
· IV. Herné Fázy
· V. Ďalšie pravidlá
Články a tipy
· Úvod do Archetypes
· Rozbor balíčkov
Turnaje
· Turnaje na Slovensku
· Banlist
· Zoznam Komunít
· Rarity kariet
· Falošné karty
· Miss print
· Slovník pojmov
· Penalizácia hráčov
Anketa
V akom meste by ste radi privítali viac turnajov a stretnutí?





















Musíte byť prihlásený, aby ste mohli hlasovať.
III. Falošné karty
isis dňa 29/06/2009 14:05

Rozpoznanie falošných kariet

Tak ako aj na trhu sú originál karty yugioh tak tiež nájdeme obchody kde sa predávajú falošné. Je síce pravda ak ste začínajúci hráč môžete tieto karty kľudne hrať, ale ak chcete sa stať profíkom a chcete chodiť na turnaje treba si kúpiť originál. Niektoré falošné karty(vľavo) sa dajú od originálnych(vpravo) ľahko rozpoznať hneď na prvý pohľad:

 

Ako rozoznať pravú kartu od falošnej:

1. Skontroľujte či má karta správne napísaný názov. Podľa názvu môžete vyhľadať kartu v oficiálnej kartovej databáze, kde si môžete porovnať kartu s informáciami, ktoré by mala obsahovať.

2. Na zadnej strane karty v ľavom hornom rohu musí byť napísaný názov KONAMI. V pravom dolnom rohu musí byť logo Yugioh a text Trading Card Game. Egyptian God karty sú výnimkou.

3. Skontroľujte či má karta správny počet hviezdičiek.

4. Karta by mala mať v pravom dolnom rohu zlatý alebo struieborný hologram (lesklý štvorček). Zlatý hologram majú karty, ktoré sú z prvej alebo limitovanej edície, ostatné majú strieborny hologram.

5. Overte hladkosť karty šúchaním po stole v porovnaní s originálnou kartou.

6. Prečítajte si text karty, ak sú v ňom chyby, tak je karta falošná.

7. Skontroľujte obrázok karty, či má správny art. Lesklosť karty je vopred daná raritou.

8. Fabra karty mimo obrázka musí zodpovedať typu karty.

9. Ak karta neobsahuje ID alebo je nesprávne, tak je karta falošná.

10. Karta by mala mať sériové číslo v ľavom dolnom rohu. Božské karty a niektoré championship karty namiesto čísla majp text "This card cannot be used in a duel." Niektoré originálne karty ako napr. Gate Guardian nemájú sériové číslo, preto si radšej skontroľujte ako má vyzerať karta na Wikii.

 

Test originálnosti kariet:

1. V tomto teste som testoval karty ako sa ktorý druh karty tvári ak ju roztrhneme,pokreslíme,zapalíme,prehneme a potopíme do vody.

V prvom prípade roztrhnutia karty som originál kartu roztrhol bez žiadnych ťažkostí. Teda ak máte originál karty nemali by ste mať problém ich roztrhnúť. U falošnej karty som mal dosti ťažkosti ,dá sa roztrhnúť jedine rýchlim trhnutím pretože ak ju trháte pomaličky narazíte na ich čudnú priesvitnú fóliu ktorá ich chráni. Po desiatej karte som si to už rozmyslel ,začala ma bolieť ruka.

Takže verdikt znie: Originál karty sa ľahko roztrhnú alebo roztrhajú.

2. V druhom testovaní som testoval karty ako sa tvária keď ich pokreslíme buď perom,ceruzou alebo fixkou. Na originál kartu sa jednoznačne ľahko píše bez rozdielu či je to pero,fixka alebo ceruzka. Zato na falošnú kartu som mal problém trochu s perom a najhoršie to bolo z ceruzkou tam som nemal žiadny úspech. Najlepšie zabrala fixka je vidieť že aspoň jedna písacia potreba z troch vie poškodiť perfektne neoriginálnu kartu.

Takže verdikt znie: Originál karty sú ľahko popisatelné.

3. V treťom teste som si dal najme zaležať na tom ako sa karty tvária ak sa náhodou zapália. Originál karta tak uspela bez problémov a bez žiadneho zbytočného smradu a dymu. Naopak falošná karta ak začne horieť je to dymovnica a ten zápach je fakt zlý. Kebyže ich pálite 50 je šanca na otravu :)

Takže verdikt znie: Originál karta sa páli ľahko a bez žiadneho nadmerného dymu.

4. V štvrtom teste sú testované karty vystavené prehnutiu. Originál karta sa tvárila ako tvrdý papier jednoducho prehnuté. Falošná karta zato má tu priesvitnú vrstvu alobalu čo ju ako tak chráni proti prehnutiu ale keď je použitá aj trochu sila karta sa tiež prehne.

Takže verdikt znie: Originál karta sa ľahko prehne.

5. V piatom teste a tiež v poslednom som karty potopil na 5minút do vody. U originálnej karty nastalo komplet premočenie a jej papier nasal dostatočne vodu. U falošných kariet som zistil že na toto majú tiež ochranu pretože po jej vytiahnutí je karta menej nasiaknutá a ta priesvitná fólia zaručuje že všetka voda na vrchu neprenikne do karty.

Takže verdikt znie: Originál karta sa ľahko premočí takže dávať pozor na vodu Na záver falošné karty sú viac odolné ako originálne. A upozorňujem na turnajoch sa falošné karty nesmú používať

Prihlásenie
Meno

Heslo



Nie ste členom?
Kliknite sem
a zaregistrujte sa.

Zabudli ste heslo?
Pre získanie nového
Kliknite sem.
Karta Dňa
Photo
Article
Kto je Online
· Hostí Online: 1

· Členov Online: 0

· Registrovaní členovia: 320
· Najnovší člen: RaGe
Shoutbox
Musíte byť prihlásený, aby ste mohli pridať správu.

24/02/2019 22:01
Sú plánované nejaké turnaje na východnom Slovensku ?

23/09/2018 19:29
https://discord.gg
/9jezGXg Spravim server

23/09/2018 19:13
Haha, tiez som ho videla ^^ Bola som tam dneska.

23/09/2018 03:17
... mimo BA máme tiež pár predajcov ale upadlo to trochu aj na tom že Brloh prestal predávať. Robím aktuálne všetko čo sa tá aby som to pozdvihol. Btw. dnes na CSku bol najelpší malý Yugi.

23/09/2018 03:15
Yani čo sa týka predaju na Comics Salóne tak tam je to preto že sme tam prestali robiť turnaje (nebol veľký záujem lebo sa ľuďom nechcelo platiť vstup kvôli turnaju). V BA je na to dobrý Funtastic...

Table 'ygo.DB_EMAIL_VERIFY' doesn't exist